News

2017-07-03

„Miss Racing“ rinkimų finale – 12 žavių ir talentingų merginų

Iki „Eneos 1006 km lenktynių“ likus vos trims savaitėms, pajūryje vis labiau jaučiama didžiausios metų autosporto šventės dvasia.

\n

Penktadienį Klaipėdoje, „Olympic Casino Amberton“, įvyko finalinė „Miss Racing“ rinkimų atranka, per kurią išrinktos 12 merginų. Jos „Eneos 1006 km lenktynių“ metu rungsis dėl svarbiausios lenktynių gražuolės karūnos bei įmonės “Bauer” įsteigto vertingo prizo – rudens atostogų saulėtoje Ispanijoje.

\n

Be to, šių metų „Miss Racing “ nugalėtoja taps ateinančių metų lenktynių veidu.

\n

Pernai konkursą laimėjusi Agnė Kulytė vyko į Zolderio 24 val. lenktynes bei tapo šių metų lenktynių veidu – merginos siluetas puikuojasi ant plakatų bei lenktynių knygelės viršelio.

\n

Dalyvės sužavėjo

\n

Finalinėje atrankoje dalyvavo 25 merginos, atrinktos iš visų, pildžiusių anketas internetu. Gražuolės susirinko iš visos Lietuvos: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Kretingos, Palangos, Šiaulių, Šilutės, Rokiškio, Naujosios Akmenės bei Gargždų.

\n

Pretendentes į „Miss Racing“ titulą vertino patyrusi komisija – aktorė ir dėstytoja, radijo, TV ir renginių vedėja Eglė Jackaitė, makiažo meistrė Olesia Žuravliova, „Power Hit Radio“ laidų vedėja Raminta Vyšniauskaitė–Vasiliauskienė, konkurso organizatorė, asociacijos „Racing Ladies“ prezidentė Asta Jonušienė, reperis Vytautas Medineckas – Iron Vytas ir „Power Hit Radio“ laidų vedėjas Aleksas Pozemkauskas.

\n

A.Jonušienė neslėpė susižavėjimo visomis finalo dalyvėmis. „Merginos ne tik labai gražios, bet ir veiklios, protingos, komunikalbilios bei optimistiškai žiūrinčios į gyvenimą. Dauguma dalyvių sportuoja, šoka, o kelios turi ir labai rimtų pasiekimų. Tai labai maloniai nustebino“, – sakė ji.

\n

Įspūdingi sportiniai laimėjimai

\n

Į „Miss Racing“ finalą patekusi pribloškiančios figūros savininkė Justė Tamašauskaitė iš Naujosios Akmenės Lietuvos kultūrizmo ir fitneso čempionė bei kitų varžybų prizininkė.

\n

Emilija Serapinaitė iš Vilniaus – profesionali sportininkė, šiuolaikinės penkiakovės atstovė, 2014 ir 2017 metais tapusi jaunimo fechtavimo čempione, o 2013 metais Lietuvos plaukimo 50metrų laisvu stiliumi čempionė ir Pasaulio jaunimo komandinių estafečių prizininkė bei turinti kitų svarių pasiekimų.

\n

Dar viena itin sportiška „Miss Racing“ finalininkė – Lietuvos meninės gimnastikos čempionė ir „Leaderdance“ šokėja Neda Šerniūtė iš Klaipėdos.

\n

Į finalinį 12-tuką pateko ir kelios merginos, sukaupusios nemažai patirties grožio pasaulyje. Tai „Miss baiker 2016“ konkurso nugalėtoja, Simona Visokinskaitė iš Kauno bei žinoma blogerė Mažena Gorelova – Absentta iš Vilniaus.

\n

Į „Miss Racing“ rinkimų finalą taip pat pateko Akvilė Būdavaitė iš Kauno, Gabija Damalakaitė iš Klaipėdos, Jomantė Majauskaitė iš Šilutės, Laura Kaškonaitė iš Kauno, Santa Žadeikytė iš Palangos, Simona Deveikytė iš Vilniaus ir Neda Orlakaitė iš Kretingos.

\n

Sunku apsispręsti

\n

Komisijos narė, vienos iš labiausiai prestižinių makiažo ir įvaizdžio mokyklų Baltijos šalyse įkūrėja, knygos „Atrask save: makiažo paslaptys iš profesionalo lūpų“ autorė, daugelio merginų grožio etalonas ir stiliaus ikona O. Žuravliova neslėpė, kad išrinkti vieną nugalėtoją Palangoje bus labai sunku.

\n

„Vienas nenuginčijamas faktas – atrankos metu tvyrojo ore pozityvi atmosfera. Ko ko, bet entuziazmo, juoko ir pasitikėjimo savimi tikrai netruko, o kartas nuo karto atsirandantis kuklumas tik sukeldavo didesnį susižavėjimą merginomis.

\n

Atletiškos kūno formos, gyvenimiški iššūkiai ir šiek tiek jaudulio – tokie prisiminimai liko kartu su manimi. Manau, išrinktas dvyliktukas pats už save kalba. Ar bus sunku išrinkti „Miss Racing“? Manau, kad tai bus tikrai sunki užduotis“, – tvirtino ji.

\n

Lenktynių karštinė prasideda

\n

Jau liepos 20-22 dienomis šios pretendentės taps „Eneos 1006 km lenktynių“ dalimi ir susirungs dėl nugalėtojos titulo. Lenktynių savaitgalis merginoms taps didžiausiu egzaminu.

\n

Visas dalyves ir svečius suburiantis vakaras buvo kupinas įvairiausių pramogų ir lenktynių dvasios. Svečiai galėjo ne tik nusifotografuoti su į Miss Racing titulą predenduojančiomis merginomis, bet taip pat išbandė ir savo jėgas specialioje tarakonų lenktynių rungtyje. Vakaro metu svečiams gyvo garso koncertą dovanojo „Lietuvos Balso“ dalyvė Katrin.

\n

Taip pat svečiai galėjo iš arti susipažinti su vienais iš geriausių šonaslydžio („drifto“) lenktynininkų Lietuvoje – „Drift Devil“ komanda, kurie į renginį atgabeno ir galingiausią savo techniką.

\n

„Drift Devil“ komandos „galva“ Kęstutis Kelpša varžosi aukščiausioje Europos profesionalų lygoje. Su savo automobiliu nesiskiria jau 9 metus, o už kiekvienus metus jam skiria po 100 arklio galių, tad šiemet jo BMW turi net 900 AG ir 990nm.